Tips på bra möten

Gustaf Möller

VD och inspirationsföreläsare

Huvudansvar för kundrelationer, marknadsföring och ledningsarbete. Fyra års universitetsstudier inom Coaching and Sports Management vid Linnéuniversitetet och University of Minnesota Duluth.

KONTAKTINFORMATION

010-5164516
info@kryast.se

FÖLJ OSS PÅ

Hållbar arbetsplats

Hur skapar vi bra möten? Möten som ger den där härliga känslan av flow och där deltagarna går därifrån med en känsla av väl investerad tid. Vi tänkte dela med oss av tre bra tips som vi upplever får möten att flyta:

1. Sätt era spelregler. Hur gör vi med mobiler? Vad gäller med tider? Vem ansvarar för agendan och när ska den vara klar? Får man närvara på distans (ex Skype/telefon) eller är det fysisk närvaro som gäller?
Att sitta ner och tillsammans svara på vad det är som gör att era möten flyter respektive inte flyter kostar kanske en halvdag i tid men ger spelregler som kommer effektivisera era framtida möten på ett sätt som gör att ni snabbt tjänar in den investerade tiden.

2. Fastnar ni ofta i mindre operativa punkter som gör att ni aldrig kommer ner till de strategiska frågorna som ni kanske egentligen borde prata om? Skapa då en del av agendan som heter just det, “Operativa punkter”. Lägg denna sist och tidsätt den till t ex 20 min. Varje deltagare ansvarar sen för att anmäla sin operativa punkt till agendan men också förbereda vad man vill med den. Genom denna lilla ändring tenderar frågorna att avhandlas betydligt snabbare än om de ligger i början av mötet när man har mycket tid.

3. Hur viktigt är beslutet? Många gånger kan vi fastna i en fråga som egentligen inte är viktig. Förbered antingen er agenda eller besluta på mötet om respektive punkt är ett stort och viktigt beslut som kräver konsensus och längre dialog eller om det är ett enkelt beslut där majoriteten snabbt kan få bestämma. I vissa fall kanske man t om inser att punkten inte behöver avhandlas på ett möte utan kan avgöras av en individ som får mandat eller genom att exempelvis ställa frågan via mejl.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vår nyhetsbrev | info@kryast.se | 010-5164516

Du är nu registrerad!