Vem är du?

MARIA KARLSSON

Organisations- och ledarskapsutvecklare.

Över 10 års erfarenhet som chef i små och stora organisationer, på både operativ och strategisk nivå.

KONTAKTINFORMATION

010-5164516
info@kryast.se

FÖLJ OSS PÅ

Hållbar arbetsplats

– Hej
– Hej, vad heter du?
– Jag heter Maria
– Vad jobbar du med?
– Ehhh, jag vet inte riktigt, jag är typ mellan två jobb.
– Var bor du?
– Ehhh, jag vet inte riktigt, men jag bor typ på två eller tre ställen.

Det här var ett samtal som utspelade sig mellan mig och en annan gäst på en fest förra sommaren. Jag kände mig precis som Doris i filmen “Hitta Nemo”. En förvirrad palettkirurgfisk som lider av närminnesförlust och som aldrig kan svara rätt på enkla och vanliga frågor. För det vet väl vem som helst som är uppvuxen i en skandinavisk kultur; i ett möte med en ny människa tillhör det sed att kunna svara på vad du har för jobb och var du bor? Men för mig var det faktiskt rätt svårt att svara på just då. Jag var mellan två jobb, men ändå inte. Jag bodde i Växjö, men ändå inte. Jag skulle starta eget, men ändå inte. Hade den här personen däremot frågat mig vem jag är, så hade det varit en enkel match. Jag är en levnadsglad glädjespridare som har många tokiga idéer. Mina värderingar bygger på värme, att vara äkta och att ha roligt. Precis som Doris ger jag aldrig upp, är bra på att kämpa och så har vi en gemensam hållpunkt i att familj och nära vänner är det käraste vi har. Jag är lite slarvig, något disträ och allt som oftast för snabb.

Så varför ställer vi alltid så ytliga frågor till människor vi vill lära känna? Frågor som är anknutna till prestationer och artighet snarare än till kommunikation och något vi verkligen är intresserade av. Detta innebär ju också en risk att vi börjar identifiera oss med det som finns på ytan, snarare än till de vi är. Så när du träffar nya personer på semestern passa på att fråga vem de är och var beredd på det spännande svar som väntar!

Skribent: Maria Karlsson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vår nyhetsbrev | info@kryast.se | 010-5164516

Du är nu registrerad!